Safemate ApS

Vi er selv hesteavlere. I 1982, efter flere år med ponyer og rideheste, købte min far Arne Boesgaard den DH kårede hoppe “Heidi II”. Selvom han egentlig købte Heidi II til at ride på, holdt vi hende til holstener hingsten Flamingo, en fløjhingst fra 1976, som har tilført Dansk Varmblod størrelse og fundament.
Dette førte til flere heste og en passion for avlen. En af hestene var Frigg Boesgaard, en virkelig fantastisk hoppe. Frigg gav os 14 føl, og hun grundlagde to linjer for os – dressur og springning. Både Heidi II og Frigg var DV Elite hopper.

Dressur linien gav flere sportsheste med succes i Prix Sct Georg, især med hingsten Schwadroneur, men også Blue Hors Don Schufro blev brugt. Efter et trist tab af Disa Boesgaard pga et brækket ben, er denne linje stoppet.

Spring linien var tæt på at komme til en trist afslutning, da hoppen Sifka Boesgaard (Royal Z I) havde en svær kolik som 4 års, og døde. Heldigvis havde hun et hoppeføl Saga Boesgaard (Corlando (nu Corland)) ved  siden – men hun var kun 4 måneder gammel. Saga havde en hård tid dengang, men hun blev hos os i 21 år, og var min “personlige” hest. Saga var lånt ud i et par år til den dygtige military rytter Kim Løwe, der har deltaget i flere internationale military stævner på hende, og også en del MA klasser (“for at holde hende lidt igang”). En sene skade betød en ende på military, men senere begyndte jeg at springe på hende selv.

Ud over alt dette gav Saga os syv smukke føl, hvoraf vi stadig har 4. Casir Ask er far til to, Camarque en anden hoppe, og så er der Visna Boesgaard (Willemoes) kåret med sølvmedalje SRDH.