Avernakø Landhotel
HVEM ER VI?
Jeg hedder Gitte og har siden 2009 drevet Avernakø Landhotel i øens nedlagte skole. Jeg råder over 30 senge, restaurant, og gårdbutik.
Det hele startede i 2006 med produktion af kødgeder og gårdbutik, hvor gedekød, skind og hornsmykker har været i fokus. Siden har vi udvidet med kaninkød og skind, eget syltetøj, saft og urtesalt mm. Jeg udvikler stadig og har bl.a. lancheret en fin saltske i gedehorn, der sammen med min søsters stentøjskar udgør det populære søstersæt. Senest har barberkosten forarbejdet i gedehorn og grævlingehår set dagens lys. Møbler og sofapuder beklædt med gedeskind er det også blevet til og koldrørt sæbe med gedetælle har vi altid i gårdbutikken.
Bæredygtighed
Bæredygtighed er i højsædet her hos os, da netop det at udnytte alt fra slagtedyr og øens frugt, bær og urter og gøre det lokalt er blevet mit varemærke og min stolthed. Stolthed fordi jeg på den måde er med til at fremme økologien, optimal udnyttelse af ressourcer samt støtte lokale arbejdspladser. Som naturligvis alt sammen smages i Restauranten og spiller en stor rolle i vore produktioner og visioner.
Efterspørgslen på gedekød er stadigt voksende og jeg har haft rigtig svært ved at følge med, hvorfor jeg har indgået aftale med det økologiske gedeostemejeri Øselund, der nu leverer geder og sikrer et stabilt udvalg her i vores gårdbutik og i restaurantens køkken.
Konceptet
Jeg har valgt at kalde mit utraditionelle sted for et Landhotel, fordi jeg tilbyder mine gæster værelser med opredte senge, håndklæder til badet og mulighed for fuld forplejning under opholdet. Vores gæster kan forvente en hjemlig atmosfære med masser af hygge og god hjemmelavet mad. Vi øser gerne af vores viden om øens seværdigheder og ø-livet som sådan og hjælper gerne med at planlægge cykel eller spadsereture på øen. Stedets rolige og fredlige atmosfære indbyder desuden til fordybelse og eftertænksomhed, hvis man vil opsøge dette.
Landhotellets park er til fri afbenyttelse med mulighed for servering tæt på havens mange og forskellige dyr og i rolige omgivelser, hvor der altid er skygge, sol og læsteder. I havens bålhytte forefindes bonfire og her kan man lave sin egen pandekage eller snobrød eller bare nyde bålet, men tilberedning af medbragt mad frabedes.