Ærø Whisky

Ærø Whisky Aps. er stiftet i 2013. Destilleriet har hjemme på Torvet 5 i Ærøskøbing.

Ærøskøbing by er i 2002 hædret som europæisk kulturarv, Europa Nostra. Selve destilleribygningen er en del af den gamle købmandsgaard, som dateres tilbage til midten af 1800 tallet. Destilleribygningen blev i 2018 hædret med Renover specialprisen. Danske arkitekter og Real Dania`s eftertragtede pris for anerkendelsesværdige renoveringer.

Ærø Whisky ønsker at producere noget af verdens bedste whisky! – Måden hvorpå de forfølger denne ambition er simpel, såvel som dyr og tidskrævende. Hvert enkelt led i produktionen gøres til genstand for optimering og kontrol, for på denne måde at påvirke såvel smag som måden produktionen indvirker på klima og lokalt miljø.

FN`s 17 verdensmål er vore guidelines. Især målene 7, 9 & 11. Det handler om bæredygtighed, levedygtige lokalsamfund og kvalitetsprodukter produceret med en høj grad af vedvarende energi og omsorg for det lokalsamfund de er en del af. Hertil en global ansvarlighed i forhold til CO2 aftrykket.

Siden starten i 2013 har de brugt maltbyg fra Ærø i deres produktion. De senere år, økologisk korn fra Kammerrådgaarden ca. 4 km vest for Ærøskøbing

De har ladet producere tønder af Ærøsk egetræ. Enkelte flasker sågar med sporbarhed til et bestemt træ, fra Nørregade 25 i Ærøskøbing. De importerer dog også sherrytønder fra Spanien. Enkelte flasker produceret ifølge aftale med det danske kongehus, idet kongehuset har leveret tønde til formålet. Disse aftapninger benævner de Royal Oak.

Destilleriudstyret er vel nok noget af det ypperste, der kan købes for penge. Et anlæg som du kan komme helt tæt på i deres besøgscenter i den gamle købmandsgaard. At se det i drift i sommermånederne er en oplevelse i sig selv. Snus til whiskytønderne i besøgscenteret og smag evt. på malten også. Det er gratis. Vil du have hele historien og smage på deres whisky & rom, kan du booke deres stifter og direktør til en eftermiddag i destilleriet.