Josefine Ingversen Couture

Fra New York over Paris til Svendborg. Nu er den Sydfynske iværksætter Josefine Ingversen at finde på Boltinggaard Gods med sine smukke custom made brudekjoler og kollektioner lavet af stof fra Prada, Balmain og Chanel.

Josefine Ingversen fortæller her om sit arbejde med at skabe smukke kjoler, og til at have alle kasketterne på som iværksætter. Nu har hun fået tilført fokuserede og konkrete værktøjer, samt en strategi med bl.a. 1:1 sparringen hos Styrket Erhverv i Gadeplan, og fortsætter sin flotte vækst. Efter en lang periode uden bryllupper, og forinden en opstartsfase med mange lange seje træk, har virksomheden mere end fordoblet overskuddet for hvert år, siden Josefine Ingversen startede op som selvstændig skrædder.

Josefine Ingversen har arbejdet 15 år som skrædder. Hun bruger stof fra de kendte modehuse verden over, og hun fortæller: ”At skabe couture med de såkaldte deadstock materialer tiltaler min tankegang om bæredygtighed”.

Da Josefine Ingversen var tyve år, afsluttede hun sin første uddannelse inden for skrædderfaget. De næste syv år specialiserede hun sig yderligere, blandt andet i mønsterkonstruktion hos designer Zac Posen i New York. Siden har hun været hos bl.a. Surface to Air i Paris og Jesper Høvring i København, og arbejdet sammen med nogle af de dygtigste kjoledesignere og teatre i Danmark. I 2016 åbnede Josefine et lille skrædderi i Svendborg, og da hun havde brug for større lokaler, fandt hun det perfekte sted på Boltinggaard Gods på Midtfyn. Herfra laver hun custom made brudekjoler i tæt samarbejde med sine kunder, og har også sin egen signaturkollektion af smukt tøj.

”Hos Styrket Erhverv I Gadeplan har jeg fået hjælp til helt konkrete vækststrategier i min virksomhed. Tidligere har jeg deltaget i holdundervisning andre steder, samt taget uddannelse på blandt andet ledelsesakademiet. Derfor var mit helt store behov nu at have en dedikeret dygtig person omkring mig til at hjælpe med at kortlægge og skabe en konkret og fokuseret strategi for min virksomhed. Jeg var så heldig at høre om mulighederne hos Styrket Erhverv I Gadeplan via mit netværk.

Deres SMV-Konsulent Morten Wind har været en kæmpe hjælp til selvhjælp i vores 1:1 sparringer. Blandt andet med udvælgelse af forhandlere og geografiske placeringer af disse. Herudover har jeg opnået at få en fantastisk afklaring af, hvad der giver mening for min virksomhed. Og der var rum blot til mig i dette forløb, hvor andre kurser med flere deltagere ofte har en tendens til at blive mere brede og dermed ikke komme helt i dybden med det, der skal til for eget firma.

Efter at være flyttet, fra Bagergade i Svendborg og til Boltinggaard Gods, har jeg fået mere plads til at fremvise mine kollektioner. Her afholdes desuden mange bryllupper og et par årlige messer, hvilket passer rigtig godt ind i mit koncept. Dele af min kollektion er desuden helt eksklusivt at finde i København hos rêve de renard. For øjeblikket er jeg i gang med at tale med et par andre mulige forhandlere, så jeg både kan ekspandere og imødekomme efterspørgslen over hele Danmark.

Det har været en gave at deltage hos Styrket Erhverv I Gadeplan. Kurserne har jeg kunnet bruge nogle virkelig fine quick fixes fra, og udover sparringen har opfølgningen med ekspert mentor ordningen været exceptionel god. Jeg kunne fint bruge mere tid med dette i forløbet.

Jeg er løbende blevet holdt op på strategien af min tilknyttede SMV-Konsulent, hvilket har givet mig et stærkere fokus på min virksomhed og at få gjort tingene. Det er altså noget helt andet end at gå til ”M.U.S-samtale” med sig selv som soloselvstændig” slutter Josefine Ingversen med smil i stemmen.

Besøg Josefine Ingversen Couture hjemmeside:

https://www.josefineingversen.com/

Josefine Ingversen Couture på Instagram:

https://www.instagram.com/josefineingversencouture/

Josefine Ingversen Couture på Facebook:

https://www.facebook.com/josefineingversencouture/